«

»

Μαρ 16

Ενημέρωση μαθητών για τους κινδύνους του Διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους

Xρήση κοινωνικών δικτύων από παιδιά κάτω των 15 ετών, μόνο με γονική συναίνεση!

 Ενημέρωση μαθητών για τους κινδύνους του Διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους στο Γυμνάσιο & Λ.Τ Τσαριτσάνης

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου η διπλή ενημέρωση  των μαθητών – του Γυμνασίου & των Λυκειακών Τάξεων Τσαριτσάνης σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Πληροφορικής και Υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ) κ. Δημήτριος Γ. Λιόβας, ο οποίος αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τρόποι προστασίας από τους κινδύνους, με τη βοήθεια ειδικών λογισμικών, αλλά και χρήσιμων συμβουλών προς τους μαθητές του Γυμνασίου & του Λυκείου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών &  επικεντρώθηκε στα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στον εθισμό, στην αποπλάνηση ανηλίκων, στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως cyber bullying ενώ, στο τέλος της παρουσίασης, δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους μαθητές για υποβολή ερωτήσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο νέο ευρωπαϊκό κανονισμό (GDPR), ένα νέο νομικό πλαίσιο κανόνων που θα εφαρμοσθεί από τις 25 Μαΐου και αποσκοπεί στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για είσοδο των παιδιών κάτω των 15 ετών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μόνο με γονική συναίνεση.

Η Διευθύντρια κ. Κουτσιάη Γεωργία, ο Σύλλογος των Διδασκόντων και οι μαθητές ευχαρίστησαν τον κ. Λιόβα για την ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημέρωσή τους, σχετικά με την ορθολογική χρήση της τεχνολογίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προτροπή προς τους μαθητές να συζητούν με τους γονείς τους, για όλα τα θέματα και αυτά που αφορούν στη διαδικτυακή τους ζωή.

20180314_120416 20180314_111756 20180314_112008