«

»

Δεκ 21

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Την Βουλή των Ελλήνων επισκέφτηκαν οι μαθητές των τάξεων Β,  Γ Γυμνασίου και Α Λυκείου του σχολείου μας την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Μαθητές και καθηγητές  ενημερώθηκαν  για την ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ρήγας Φεραίος» που φιλοξενείται στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα εκθέματα για τον Ρήγα Φεραίο υπήρχε ένα βιβλίο του Κωνσταντίνου Οικονόμου ιδρυτή της Οικονομείου Σχολής όπου στεγάζεται και σήμερα το σχολείο μας, καθώς και το πορτρέτο του με ειδική μνεία στο πρόσωπό του.

Επίσης παρακολούθησαν, ζωντανά από τα θεωρεία, μέρος της συνεδρίασης των Βουλευτών μας για την ψήφιση του προϋπολογισμού της χώρας. Την παρουσία του Σχολείου στην αίθουσα προσφώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής και χειροκρότησαν οι παρευρισκόμενοι κ.κ. Βουλευτές.

Μετά την Βουλή οι μαθητές επισκέφτηκαν το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το χώρο που στεγάζεται η Εθνική Βιβλιοθήκη. Εντυπωσιάστηκαν από την αρχιτεκτονική του κτηρίου και την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, να θαυμάσουν και να γνωρίσουν τα υπέροχα εκθέματα.

Στην επίσκεψη συνόδευσαν τους μαθητές η Διευθύντρια του σχολείου κ. Κουτσιάη Γεωργία καθώς και οι καθηγήτριες κ. Καπετάνου Χρυσούλα και κ. Μπέλτσιου Μαρία.