«

»

Δεκ 01

Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Διαδικτυακή ενημέρωση των μαθητών των Λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου-Λ.Τ. Τσαριτσάνης.

Σεβόμενοι τις απαιτήσεις των καιρών αλλά και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας σε συνεργασία με τον Τομέα Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας προγραμματίσαμε και οργανώσαμε την συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τους μαθητές του Λυκείου.

Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) είναι ο βασικός υποστηρικτικός θεσμός των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενημερώσεων και προγραμμάτων αγωγής σταδιοδρομίας.

Η Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό αποτελεί διαδικασία η οποία στοχεύει στην υποστήριξη των μαθητών και των μαθητριών, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, να αναδείξουν τα ενδιαφέροντά τους και να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες/ικανότητες, ώστε να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα θέματα της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξής τους.

Την ενημέρωση των μαθητών μας ανέλαβε η εκπαιδευτικός του τομέα συμβουλευτικής στον επαγγελματικό προσανατολισμό του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας κ. Βλαχοδήμου Ευπραξία με τη χρήση της πλατφόρμας webex.

Η κ. Βλαχοδήμου ανέπτυξε το θέμα, παρουσίασε ενδιαφέροντες συνδέσμους για να επισκεφτούν οι μαθητές και απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τηλ. επικοινωνίας με το Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας: 2410555222

https://eclass02.sch.gr/courses/9000736101/

https://sep4u.gr/

https://www.eoppep.gr/teens/

https://www.facebook.com/EVLACHODIMOU

https://vlachodi.wordpress.com/

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ