↑ Επιστροφή σε Προγράμματα

Γνωρίζοντας τις ομάδες τροφίμων βιωματικά

P1030133

P1030139

P1030156

Σε  μια  προσπάθεια   να  συνειδητοποιήσουν οι  μαθητές  την  ευεργετική  επίδραση   των  θρεπτικών  συστατικών  των  τροφίμων  στην  υγεία τους δημιουργήθηκε ένα  βιωματικό εργαστήριο, με υπεύθυνο  τον  εκπαιδευτικό του  μαθήματος Οικιακής  Οικονομίας Πλιάτσικα  Κωνσταντίνο .

P1030137P1030141

Τοποθετήθηκαν  σε  πάγκους  τα  τρόφιμα των  ομάδων.  Γάλα και  γαλακτοκομικά, φρούτα  και χορταρικά, δημητριακά  και  ψωμί,  κρέας  -ψάρι- όσπρια,  λίπη  και  έλαια.

P1030129

Οι  μαθητές  είχαν  την  ευκαιρία  να  γνωρίσουν και να  γευτούν  από  κοντά  πολλά είδη  τροφίμων. Έμαθαν  να  αναγνωρίζουν σε  ποια  ομάδα  ανήκει  το  καθένα,  τα  θρεπτικά τους  συστατικά  και  τα  οφέλη  των  προϊόντων . 

 

 

P1030138

P1030136

P1030161