Σε μια προσπάθεια να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την ευεργετική επίδραση των θρεπτικών συστατικών των τροφίμων στην υγεία τους δημιουργήθηκε ένα βιωματικό εργαστήριο, με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας Πλιάτσικα Κωνσταντίνο .
Τοποθετήθηκαν σε πάγκους τα τρόφιμα των ομάδων. Γάλα και γαλακτοκομικά, φρούτα και χορταρικά, δημητριακά και ψωμί, κρέας -ψάρι- όσπρια, λίπη και έλαια.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν από κοντά πολλά είδη τροφίμων. Έμαθαν να αναγνωρίζουν σε ποια ομάδα ανήκει το καθένα, τα θρεπτικά τους συστατικά και τα οφέλη των προϊόντων .