Στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας της Α΄ Γυμνασίου, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Πλιάτσικα Κων/νο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 03/02/2014 διδακτική επίσκεψη στο αρτοποιείο των Μπαζακογιάννη Δημήτριου και Ζήσαρου Αντωνίου, που βρίσκεται στην πλατεία της Τσαριτσάνης κατόπιν συνεννόησης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές βιωματικά την προέλευση, τα. διάφορα είδη αλευριού καθώς και τον τρόπο παρασκευής του ψωμιού.
Οι υπεύθυνοι του φούρνου παρουσίασαν στους μαθητές βήμα-βήμα το πώς από το αλεύρι φτάνουμε στο ψωμί, στη βασική τροφή του ανθρώπου και τόσο σημαντική. Μας έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο το ψωμί ζυμώνεται, πλάθεται, ψήνεται, φουρνίζεται και περνάει έτσι στην κατανάλωση.
Τέλος όλοι εμείς Διευθυντής , μαθητές καθηγητές ευχαριστούμε θερμά το αρτοποιείο Μπαζακογιάννη – Ζήσαρου που ανταποκρίθηκαν στην πρότασή μας και μέσα από το δικό τους εργαστήριο τα παιδιά κατάφεραν να βιώσουν μια σπουδαία εμπειρία , γνωρίζοντας ταυτόχρονα και το επάγγελμα του αρτοποιού.