«

»

Φεβ 05

Εκδήλωση στην Τσαριτσάνη για την «κακή» χρήση του Internet

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γονείς και διαδίκτυο – Η οικογένεια ως φορέας πρόληψης».

Η ψυχολόγος κ. Μερόπη Πεντεδέκα και η κοινωνιολόγος κ. Ευαγγελία Νταφούλη (στελέχη του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΕΞΟΔΟΣ») ανέπτυξαν διεξοδικά το θέμα και στη συνέχεια τέθηκαν από τους παρευρεθέντες προβληματισμοί και συζητήθηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση της «κακής» χρήσης του διαδικτύου, το οποίο αναμφίβολα στην εποχή μας αποτελεί μια πολύ χρήσιμη και απαραίτητη τεχνολογία.

Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, η σωστή χρήση του διαδικτύου έχει να κάνει γενικότερα με την ύπαρξη ορίων και πειθαρχίας στη συμπεριφορά μας. Αυτός ο παράγοντας θα πρέπει να θεωρηθεί ως ο πιο σημαντικός, για τον ρόλο των γονιών απέναντι στα παιδιά ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητες συμπεριφορές, όπως η κατάχρηση και η εξάρτηση.

Να σημειωθεί ότι η ενδιαφέρουσα κοινή εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου και των Λυκ. Τάξεις Τσαριτσάνης σε συνεργασία με τον διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης καθώς και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τσαριτσάνης κ. Αχιλλέας Μητσιμπόνας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Γιάννης Καψάλης, τοπικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, εκπαιδευτικοί και πολλοί γονείς.