«

»

Απρ 21

Εκπαιδευτική εκδρομή στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος.

Οι μαθητές/τριες της Β΄και Γ΄ Γυμνασίου του Γυμνασίου Λ.Τ. Τσαριτσάνης συμμετείχαν σε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Άμφισσας και στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών, από 18 έως 20 Απριλίου, στα πλαίσια Περιβαλλοντικού Προγράμματος με θέμα «Ελιά! Το δώρο των θεών στην Ελληνική γη«, που υλοποιείται στο σχολείο κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

Αρχικά, οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν το Χάνι της Γραβιάς και απόλαυσαν ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από μια πλήρη ξενάγηση στους χώρους που γράφτηκε η ένδοξη ιστορία στις 8 Μαΐου του 1821 με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Άμφισσας. Τους μαθητές υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Άμφισσας, κ. Κόττης Γιώργος, ο οποίος  τούς ενημέρωσεγια την ελιά και την ιστορία της, το οικοσύστηματου ελαιώνα και τη διατροφική  αξίατου ελαιόλαδου.

Τη δεύτερη ημέρα ακολούθησε ξενάγηση και περιήγηση στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, όπου οι μαθητές/τριες γνώρισαν από κοντά τον «Ομφαλό της Γης» και απόλαυσαν το υποβλητικό φυσικό τοπίο. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στην όμορφη και γραφική Αράχωβα.

Η  τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια τελευταία στάση στο Γαλαξίδι, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παραθαλάσσια κωμόπολη και το όμορφο τοπίο της. Επισκέφτηκαν το Ναυτικό και Ιστορικό  Μουσείο του Γαλαξιδίου, ξεναγήθηκαν στον χώρο που φυλάσσονται τα όπλα και άλλα ιστορικά κειμήλια από τη συμμετοχή των Γαλαξιδιωτών στην Επανάσταση του 1821και πήραν μια γεύση από τη ναυτική ζωή των κατοίκων του. Τέλος, περιηγήθηκαν στον Ι.Ναό της Αγίας Παρασκευής όπου είδαν το ηλιακό ημερολόγιο στο εσωτερικό του ναούκαι το ηλιακό ρολόι στην αυλή, που η κατασκευή του θεωρείται δείγμα εξαιρετικής τεχνικής.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Αγγελογιάννη Σοφία και κ. Λιάκου Ζωή.

FOTOS 986 FOTOS 979 FOTOS 977 FOTOS 974 FOTOS 969 FOTOS 959 FOTOS 953 FOTOS 934 FOTOS 931 FOTOS 926 FOTOS 901 FOTOS 897 FOTOS 882 FOTOS 880 FOTOS 878