«

»

Δεκ 17

Συμμετοχή των μαθητών των Λ.Τ. του σχολείου μας στο 6ο Ευρωπαϊκό μαθητικό συνέδριο στη Βενετία

Στη Βενετία της Ιταλίας ταξίδεψε πρόσφατα ομάδα μαθητών της Α και της Β Λυκείου των Λυκειακών Τάξεων Τσαριτσάνης, εκπροσωπώντας το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Τσαριτσάνης στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε εκεί, συνοδευόμενη από τις εκπαιδευτικούς Αναστασοπούλου Βάγια και Καπετάνου Χρυσούλα.

Το Συνέδριο, που διοργάνωσαν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO μαζί με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και την Association Europeenne Des Enseignants (AEDE), πραγματοποιήθηκε στη Βενετία από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στο σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο», είχε δε στόχο μέσω της ώσμωσης των Ελλήνων και των Ιταλών μαθητών/τριών να ενισχυθεί αμοιβαία η εθνική αυτοσυνειδησία και να προσφέρει στους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με τους συνομηλίκους τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να διαμορφώσουν ένα δίκτυο διαρκούς μαθητικής επικοινωνίας και προβληματισμού σχετικά με την εικόνα και τη δομή που εμφανίζει η σύγχρονη κοινωνία.

Οι μαθητές των Λυκειακών τάξεων Τσαριτσάνης παρουσίασαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εργασία με τίτλο «Η συμβολή των Εκπαιδευτηρίων Τσαριτσάνης στην ανάπτυξη των γραμμάτων από τον 17ο έως τον 20ό αιώνα». Με την εργασία τους ανέδειξαν την ιστορία της «Οικονομείου Σχολής» καθώς και την ιστορική βιβλιοθήκη της, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο παλιά βιβλία της που σώζονται και τυπώθηκαν στη Βενετία και στη Ρώμη τον 16ο αιώνα.
Τέλος, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της Βενετίας, της Βερόνας και της ευρύτερης περιοχής της Ιταλίας.

Δείτε εδώ την εργασία των μαθητών και εδώ την Παρουσίασή τους