«

»

Ιουν 16

Παράλληλο Μηχανογραφικό-Οι Ειδικότητες στο 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας

Παράλληλο Μηχανογραφικό: Οι ειδικότητες για εισαγωγή στο 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας

2iek

Καθορίστηκαν, με απόφαση την οποία υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γ. Βούτσινος οι ειδικότητες για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια ΙΕΚ, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022.

Για το 2ο ΔΙΕΚ Λάρισας, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, έχουν εγκριθεί οι ακόλουθες ειδικότητες:

1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)
2. ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
4. ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
5. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
6. ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
7. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων που δύνανται να επιλέξουν κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου: https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/
Ο τρόπος κατάρτισης των πινάκων κατάταξης και τα κριτήρια επιλογής καθορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σε περίπτωση ισοβαθμίας εισάγονται όλοι οι υποψήφιοι που ισοβαθμούν.
Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2022. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και τα Ι.Ε.Κ.
Σε καθεμία από τις παραπάνω ειδικότητες, θα εισαχθούν 20 σπουδαστές. Σε αυτές τις ειδικότητες θα προσφερθούν και επιπλέον θέσεις στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. https://diek.it.minedu.gov.gr/  τον Σεπτέμβριο.

Ενδέχεται να προστεθούν άλλες ειδικότητες για εγγραφές εκτός παράλληλου μηχανογραφικού.
Η φοίτηση στο 2ο ΔΙΕΚ Λάρισας είναι δωρεάν, διαρκεί τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα εξάμηνο επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Τηλέφωνα: 2410551904 & 2410553798.
MAIL: g2ieklar@sch.gr