«

»

Νοε 21

«Και εγώ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ….ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ τώρα ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ»

Στηρίζουμε την Ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία στο Δήμο μας.

Το σχολείο μας συμμετέχει στη δράση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με τίτλο: Και εγώ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ… ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ τώρα ΡΟΥΧΑ  και ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. 

35 ΣΧΟΛΕΙΑ της ΔΔΕ Λάρισας παίρνουμε μέρος στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή καμπάνια ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ.

Δείτε τον ευρωπαϊκό χάρτη της Δράσης με τις χώρες και τα σχολεία που συμμετέχουν:

Ευρωπαϊκός χάρτης της Δράσης

Η Δράση μας

Συγκεντρώνουμε στο σχολείο μας ΡΟΥΧΑ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, από την Δευτέρα 21/11-2022 έως την Παρασκευή 25/11/2022.

Μπορείτε να βοηθήσετε την δράση μας φέρνοντας τα δικά σας ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες, κουρτίνες, λούτρινα ζωάκια, ζώνες, τσάντες και λοιπά υφασμάτινα είδη μικρών διαστάσεων που δεν σας χρειάζονται πια, στο σχολείο κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου αλλά επίσης και στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Τσαριτσάνης, από όπου θα τα παραλάβουμε στην συνέχεια.

Τα οφέλη της δράσης πολλαπλά: 

  • Τα άριστα είδη από τα συγκεντρωμένα προϊόντα θα διατεθούν για δεύτερη χρήση, ενώ τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν τον δρόμο της ανακύκλωσης.
  • Ευαισθητοποίηση για την ανάγκη της αύξησης της ανακύκλωσης στο τομέα της κλωστοϋφαντουργίας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων. Ταυτόχρονη ενημέρωση για τη χρήση των ειδικών συλλεκτών-κάδων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων (για ρούχα, παπούτσια, κλπ), του υπάρχοντος δικτύου Ανακύκλωσης του Δήμου μας.
  • Καταγραφή και μέτρηση του συνολικού βάρους των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που θα συλλεχθούν, θα επιφέρει ανταποδοτικό όφελος (ανάλογα με το βάρος των συγκεντρωμένων προϊόντων), από τη Φορέα Διαχείρισης του δικτύου Ανακύκλωσης Ρούχων του Δήμου.  Το ανταποδοτικό όφελος που θα δημιουργηθεί, θα διατεθεί για κοινωνικές ανάγκες που θα επιλεχθούν.

Οδηγίες για την δράση και για τον τρόπο ανακύκλωσης στους παρακάτω συνδέσμους:

ΕΟΑΝ-ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ EWWR

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

EWWR ΔΡΑΣΗ ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΦΙΣΑ Α3 με ΣΧΟΛΕΙΑ